אז .... מאיפה הגיעה הגלידה האהובה ?
ההיסטוריה של הגלידה באיטליה פוגשת אותנו בהיסטוריה הרחוקה , אנחנו מדברים על מאות שנים קודם שבהם המציאו את המאכל המתוק והמדהים – גלידה .
נחזור אחורה לתקופת הרנסנס באיטליה , פירנצה, מקום הולדתו של הרנסנס האיטלקי, מילאה תפקיד מרכזי אי שם בתחילת המאה ה-16, האצולה של העיר אימצה את הקינוח הקפוא, והוא זכה במהירות לפופולריות בקרב האיטלקים.
אחד המקרים המתועדים המוקדמים ביותר של הגשת גלידה מיוחס לאדריכל פלורנטיני ברנרדו בוונטאלנטי, שהציג את הגלידה הקפואה שלו בפני החצר של משפחת מדיצ'י החזקה בסוף המאה ה-16.
״היצירה שלו״ – תערובת של שמנת , חלב, ביצים וסוכר הפכה להיות הבסיס לגלידה שאנחנו מכירים היום, ואת פלורנטיני כ"ממציא" הגלידה .
ועכשיו בואו נדבר תכלס , איפה אוכלים גלידה בונציה ?
Gelateria Nico - גלידריית ניקו
שעות פתיחה :
ראשון עד שבת מהשעות 7:00-21:00
כתובת:
טעמים שאסור לפספס:
Gianduiotto – משחה של סוכר, קקאו ואגוזי לוז
מידע נוסף :
מתאים לצליאקים ורגישים לגלוטן .
Gelateria di Natura
שעות פתיחה :
ראשון עד שבת מהשעות 9:30-19:00
כתובת:
מידע נוסף : מתאים מאוד לילדים
Suso - סוסו
שעות פתיחה :
ראשון עד שבת מהשעות 10:00-23:30
כתובת:
Sotoportego de la Bissa, 5453, 30124 Venezia VE
מידע נוסף : מתאים במיוחד לאנשים טבעונים, ורגישים ללקטוז
Bacaro del Gelato
שעות פתיחה :
ראשון עד שבת מהשעות 8:30-23:00
כתובת:
Fondamenta de la Misericordia, 2499, 30121 Venezia VE
347 050 7737
מידע נוסף :
ממליצים לשלב את הגלידה עם אפריטיבו, ארוחת ערב או קפה לאורך הריו דלה מיסריקורדיה
Gelateria Ca’ D’Oro
Gelateria Ca’ D’Oro
שעות פתיחה :
ראשון עד שבת מהשעות 11:00-23:00
כתובת:
מידע נוסף :
ממליצים לא לפספס .