חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סדנת בישול בוונציה | אטרקציות וסדנאות בישול בוונציה

סדנת בישול בוונציה | אטרקציות וסדנאות בישול בוונציה

וונציה - כל רחוב וסמטה מיוחדים ומייצרים קסם אישי

עזרה עם תכנון החופשה בונציה?

סדנת בישול בוונציה | אטרקציות וסדנאות בישול בוונציה

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

האוכל הוונציאני מושפע מתרבויות שונות כמו האימפריה הביזנטית והעות'מאנית. במטבח של ונציה יש הרבה פירות ים וירקות, אבל כולל גם הרבה בשר. כלי אוכל. מאפים ונציאניים כוללים את הפנדורו והקרסנטין, שהם בצקי מאפה קלילים וחמאתיים במילוי ריקוטה ממותקת. שניהם קשורים קשר הדוק לקואסון ולמאפה הדני, בהתאמה. המטבח האיטלקי הוא אחד מהמטבחים הפופולריים ביותר של ונציה עבור תיירים ומקומיים כאחד. שניהם עשירים במנות פירות ים כמו ספגטי אל וונגולה וקרפצ'יו די טונו (חתיכת טונה פרוסה דק) המוגשים על מצע של ארוגולה.

ונציה היא אחד מיעדי התיירות הפופולריים ביותר באיטליה ויש לה היסטוריה עשירה המשפיעה על התרבות והאוכל שלה.

Powered by GetYourGuide

ונציה היא עיר של הפתעות רבות, והאוכל הוא אחת מהן. ונציה הייתה מרכז סחר מרכזי במשך מאות שנים וזה בא לידי ביטוי במטבח שלה. המטבח בוונציה מגוון, עם השפעות מכל רחבי איטליה ומחוצה לה.

סצנת האוכל הוונציאני משתנה במהירות כאשר מסעדות נוספות נפתחות והמקומיים מאמצים את הרעיון של "אוכל איטי". בשנים האחרונות חלה עלייה מתמדת בשווקי החקלאים, מוצרים אורגניים, אפשרויות טבעוניות ומאכלים בריאים אחרים. ככל שסצנת האוכל גדלה, כך גם גדל מספר מסעדות ה"אגרוטוריסמו" המתמקדות בשימוש בחומרי גלם טריים מחוות מקומיות למנות איטלקיות אותנטיות.

מנות וונציאניות מפורסמות

בואו לשמוע על המנות הכי נפוצות – אשר תכינו אותם בסדנאות הבישול המוצעות למעלה.

1.  ריזוטו שחור (Risotto al Nero di Seppia)

ריזוטו שחור הוא מאכל איטלקי מסורתי המגיע מהמטבח הוונציאני. זהו ריזוטו קלאסי שמתאפיין בצבעו השחור, הנובע משימוש בדיו דיונון (Nero di Seppia). המנה משלבת את הטעמים העמוקים והימיים של דיונון יחד עם מרקם קרמי של ריזוטו. 

הריזוטו השחור מצטיין בטעמים עמוקים וימיים שמגיעים מדיו הדיונון ומהדיונון עצמו. המרקם קרמי ועשיר, והמנה מפגינה איזון מושלם בין טעמים ים-תיכוניים למרקם חלק וקרמי של הריזוטו.

2. פולנטה – Polenta

פולנטה היא מאכל איטלקי מסורתי העשוי מקמח תירס מבושל במים או בציר, ומוגש במגוון צורות. המנה מקורה בצפון איטליה, והיא נפוצה במיוחד באזורי ונטו ולומברדיה. בעבר הייתה פולנטה מזון עיקרי בקרב איכרים, אך עם הזמן הפכה למנה פופולרית ונפוצה במטבחים היוקרתיים ביותר.

  • מאכל עניים: פולנטה הייתה מזון עיקרי של עניים בצפון איטליה במאה ה-16, שכן תירס היה זול וזמין.
  • גרסאות אזוריות: באזורים שונים באיטליה ישנן גרסאות שונות לפולנטה, כולל גרסאות מתוקות.
  • בריאות: פולנטה היא מאכל נטול גלוטן באופן טבעי, ומתאימה לאנשים עם רגישות לגלוטן.
3. מולה פריטה (Moeche Fritte)

מולה פריטה (Moeche Fritte) היא מנה מסורתית וונציאנית הכוללת סרטנים רכים מטוגנים. המנה מבוססת על סרטנים שעברו תהליך התכה, שבו הם משילים את הקליפה הקשה שלהם ונמצאים במצב רך לזמן קצר. המנה נחשבת למעדן עונתי ופופולרית במיוחד באזור ונציה.

4.פסאטה אי פ׳אגיולי (Pasta e Fagioli)

פסטה אי פאג'יולי (Pasta e Fagioli) הוא מאכל איטלקי מסורתי שמקורו בוונציה ובאזורי צפון איטליה אחרים. זהו תבשיל קלאסי ומנחם של פסטה ושעועית, המשלב טעמים עשירים ומרקם קרמי. המנה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי הכפרי, והיא מוגשת לעיתים קרובות כארוחה עיקרית או כמנה ראשונה.

  • ישנן גרסאות שונות למנה באזורים שונים של איטליה, כולל שימוש בסוגי פסטה ושעועית שונים, והתאמות לפי חומרי הגלם המקומיים.
  •  המנה נחשבה בעבר למזון עניים, כיוון שהיא מורכבת מחומרים פשוטים וזולים שנמצאים בכל בית.
5. סקאמפי על הגריל (Scampi alla Griglia)

סקאמפי על הגריל הוא מאכל איטלקי מסורתי העשוי מסקאמפי, סוג של סרטנים גדולים (לעיתים נקראים נורווגים לובסטרים), הנצלים על הגריל. המנה פשוטה להכנה ומתמקדת בטעמים הטבעיים והעדינים של הסקאמפי

קינוחים איטלקיים ונציאנים

טיראמיסו

הוא קינוח איטלקי קלאסי ואהוב, המורכב משכבות של בישקוטים (סאבויורדי) טבולים בקפה, מסקרפונה מוקצפת עם ביצים וסוכר, וקקאו מפוזר מעל. משמעות השם "טיראמיסו" באיטלקית היא "הרם אותי למעלה", והוא מרמז על האפקט הממריץ של הקפה בקינוח. 

הטיראמיסו, אף שמקורותיו הם בחבל ונטו שבצפון איטליה, כולל ונציה, נחשב כיום לאחד הקינוחים הפופולריים ביותר ברחבי העולם. בעיר ונציה, מסעדות רבות מציעות גרסאות ייחודיות ויצירתיות של טיראמיסו, עם תוספות כמו ליקר אמרטו, גרידת לימון, או אפילו פירות יער טריים, המעניקים לקינוח הקלאסי טוויסט מקומי מעניין.

Frittelle – תענוגות קרנבל
במהלך עונת הקרנבל של ונציה, פריטלה תופסת את מרכז הבמה. הלביבות הקלות והאווריריות האלה מיוצרות באופן מסורתי עם קמח, ביצים, סוכר ושמרים, ואז מטוגנות לשלמות זהובה. מלאים לעתים קרובות בתענוגות קרמיים כמו קרם מאפה או שוקולד, פריטלה הם פינוק אהוב ממנו נהנים הוונציאנים והמבקרים כאחד כשהם חוגגים באווירה החגיגית של הקרנבל.
Baicoli – The Elegant Biscotti

הם ביסקוטי דק ומוארך שמקורם בהיסטוריה הימית של ונציה , נאפה פעמיים כדי להשיג את הפריכות האופיינית להם, היו מועדפים במקור על ידי מלחים בשל חיי המדף הארוכים שלהם. כיום, הביסקוויטים העדינים האלה נהנים עם כוס קפה ונציאני או טבולים ביינות קינוח מתוקים כמו Vin Santo, המציגים את הנטייה של ונציה לטעמים פשוטים אך מעודנים.

Facebook
WhatsApp
Telegram
Email
לחזור למשהו ספציפי?
error: Content is protected !!