סיור קולינרי בוונציה עם מדריך מקומי - היכרות עם אוכל וונצאיני אותנטי מתחיל בסיור טעימות מגניב וטעים!
וונציה, העיר שבה הקנאלים משתקפים בשקיעות הזהב, מזמינה אתכם לחוויה קולינרית יוצאת דופן, בה תוכלו לגלות את המטבח העשיר והמסורתי שלה דרך סיור אוכל מרתק עם מדריך מקומי. הסיור מציע הזדמנות נדירה לחקור לעומק את תרבות האוכל של ונציה, שמשלבת בין המטבחים הים-תיכוניים לבין המטבח האירופאי הצפוני, כאשר הכל מתבטא במגוון רחב של טעמים, ריחות וצבעים.
מהו המטבח הוונציאני?
כדאי לכם לשמוע על המנות הוונציאניות המשובחות והמעניינות ביותר שיש לעיר המפורסמת באיטליה להציע
כחלק מהמטבח האיטלקי וונציה מציעה מספר מנות מפורסמות:
וונציה, עם התערובת הייחודית שלה של השפעות תרבותיות מרחבי אירופה והמזרח, מציעה מטבח עשיר במאכלים שהם תערובת של ים ויבשה. הנה כמה עובדות מעניינות על האוכל בוונציה:
צ'יקטי – צ'יקטי הם נשנושים קטנים ומלוחים, דומים במובנים רבים לטאפאס הספרדי. הם כוללים מגוון רחב של אוכלים קטנים, כולל דגים מוחמצים, פולנטה מטוגנת ומיני סנדוויצ'ים עם ממרחים שונים.
- ריזוטו שחור (Risotto al Nero di Seppia)
ריזוטו שחור הוא מאכל איטלקי מסורתי המגיע מהמטבח הוונציאני. זהו ריזוטו קלאסי שמתאפיין בצבעו השחור, הנובע משימוש בדיו דיונון (Nero di Seppia). המנה משלבת את הטעמים העמוקים והימיים של דיונון יחד עם מרקם קרמי של ריזוטו.
הריזוטו השחור מצטיין בטעמים עמוקים וימיים שמגיעים מדיו הדיונון ומהדיונון עצמו. המרקם קרמי ועשיר, והמנה מפגינה איזון מושלם בין טעמים ים-תיכוניים למרקם חלק וקרמי של הריזוטו.
2. פולנטה Polenta
ולנטה היא מאכל איטלקי מסורתי העשוי מקמח תירס מבושל במים או בציר, ומוגש במגוון צורות. המנה מקורה בצפון איטליה, והיא נפוצה במיוחד באזורי ונטו ולומברדיה. בעבר הייתה פולנטה מזון עיקרי בקרב איכרים, אך עם הזמן הפכה למנה פופולרית ונפוצה במטבחים היוקרתיים ביותר.
- מאכל עניים: פולנטה הייתה מזון עיקרי של עניים בצפון איטליה במאה ה-16, שכן תירס היה זול וזמין.
- גרסאות אזוריות: באזורים שונים באיטליה ישנן גרסאות שונות לפולנטה, כולל גרסאות מתוקות.
- בריאות: פולנטה היא מאכל נטול גלוטן באופן טבעי, ומתאימה לאנשים עם רגישות לגלוטן.
3. מולה פריטה (Moeche Fritte)
מולה פריטה (Moeche Fritte) היא מנה מסורתית וונציאנית הכוללת סרטנים רכים מטוגנים. המנה מבוססת על סרטנים שעברו תהליך התכה, שבו הם משילים את הקליפה הקשה שלהם ונמצאים במצב רך לזמן קצר. המנה נחשבת למעדן עונתי ופופולרית במיוחד באזור ונציה.
4. פסאטה אי פ׳אגיולי (Pasta e Fagioli)
פסטה אי פאג'יולי (Pasta e Fagioli) הוא מאכל איטלקי מסורתי שמקורו בוונציה ובאזורי צפון איטליה אחרים. זהו תבשיל קלאסי ומנחם של פסטה ושעועית, המשלב טעמים עשירים ומרקם קרמי. המנה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח האיטלקי הכפרי, והיא מוגשת לעיתים קרובות כארוחה עיקרית או כמנה ראשונה.
- ישנן גרסאות שונות למנה באזורים שונים של איטליה, כולל שימוש בסוגי פסטה ושעועית שונים, והתאמות לפי חומרי הגלם המקומיים.
- המנה נחשבה בעבר למזון עניים, כיוון שהיא מורכבת מחומרים פשוטים וזולים שנמצאים בכל בית.
5. סקאמפי על הגריל (Scampi alla Griglia)
סקאמפי על הגריל הוא מאכל איטלקי מסורתי העשוי מסקאמפי, סוג של סרטנים גדולים (לעיתים נקראים נורווגים לובסטרים), הנצלים על הגריל. המנה פשוטה להכנה ומתמקדת בטעמים הטבעיים והעדינים של הסקאמפי
6. טירמיסו
טיראמיסו הוא קינוח איטלקי קלאסי ואהוב, המורכב משכבות של בישקוטים (סאבויורדי) טבולים בקפה, מסקרפונה מוקצפת עם ביצים וסוכר, וקקאו מפוזר מעל. משמעות השם "טיראמיסו" באיטלקית היא "הרם אותי למעלה", והוא מרמז על האפקט הממריץ של הקפה בקינוח.
מידע על רכישת הכרטיסים
סיור אוכל רחוב וטעימות בוונציה עם מדריך מקומי
חוויה קולינרית בלתי נשכחת בלב ונציה – צאו לסיור אוכל רחוב מודרך שמשלב טעימות מגוונות במקומות המפורסמים של העיר.
גלו את הטעמים האותנטיים והטובים ביותר של ונציה בחוויה של 3 וחצי שעות שתשאיר אתכם עם טעם של עוד.
פרטים חשובים שצריך לדעת
- משך הסיור: 3 וחצי שעות
- גודל הקבוצה: מקסימום 12 משתתפים
- שפות המדריך: אנגלית, איטלקית
- מחיר: €85 לאדם
מה כולל הסיור?
- סיור מודרך במקומות הטובים ביותר של ונציה
- משקה אחד בכל תחנה (קוקטייל או יין)
- מספר טעימות של אוכל רחוב ונציאני
נקודת המפגש: בזיליקת הקדושים ג'ון ופול, קמפו ס.ס. ג'ובאני א פאולו, ונציה –
Basilica dei Santi Giovanni e Paolo, Campo S.S. Giovanni e Paolo, Venice, Metropolitan City of Venice, Italy, Venice
הגיעו לנקודת המפגש חמש דקות לפני תחילת החוויה. לבוש נוח מומלץ להליכה רבה.
תיאור החוויה: הצטרפו אלינו לסיור בלתי נשכח ברחובות ונציה, שבו תטעמו מהאפריטיבו הטעימים ביותר בעיר. החוויה כוללת ביקור במקומות המסורתיים של העיר, שם תוכלו ליהנות ממגוון קוקטיילים ומנות קטנות שישאירו אתכם עם חיוך על הפנים וטעם נפלא בפה.
מידע על רכישת הכרטיסים דרך אתר get your guide
גלu את ונציה דרך הטעמים: סיור אוכל רחוב עם מדריך מקומי
הצטרפו לחוויה קולינרית מרתקת בלב ונציה, ותטעמו את מיטב המאכלים המקומיים על רקע הנופים ההיסטוריים של העיר. סיור האוכל הוא הדרך המושלמת להכיר את התרבות והמטבח העשירים של העיר.
פרטי הסיור:
- משך: 2.5 שעות של טעימות וסיור רגלי.
- שפות: הסיור מועבר באנגלית.
- נקודת מפגש: כיכר סן ברטולומיו, ליד הפסל. המדריך יחזיק שלט "סיור אוכל".
- כולל: מדריך מקומי מנוסה, טעימות של מאכלים מקומיים.
- ביטול חינם עד 24 שעות לפני הסיור.
- הסיור מתחיל בשוק ריאלטו המפורסם, שם תוכלו להתפעל מהמגוון הצבעוני של הפירות והירקות ולטעום מהדגים הטריים שמוצעים למכירה.
- משם, תמשיכו לכיכר קמפו סנטה מרגריטה, שם תוכלו לטעום מהצ'יקטי האופייניים – חטיפי טאפאס וונציאנים.
- כמו כן, תהיה לכם הזדמנות לבקר בבזיליקה די פרארי ולהתרשם מהאדריכלות וההיסטוריה העשירה של המקום.
למי מתאים הסיור? הסיור מושלם לאוהבי אוכל, חובבי תרבות וכל מי שמעוניין לחוות את ונציה מזווית אחרת. הפעילות כוללת הליכה במידה מתונה ולכן נדרשת נעילת נעליים נוחות.
הזמינו עכשיו – מחיר הסיור: €44 לאדם מצפה לכם חוויה קולינרית ותרבותית שלא תשכחו!
Mercato di Rialto - השוק של ריאלטו
בשוק זה, תמצאו את היצרנים עצמם מציעים את סחורתם, והם שמחים לענות על כל השאלות שיש לכם לגבי המזון והמרכיבים האיכותיים שלהם. תמצאו אותו בקצה המזרחי של סנטה קרוצ'ה ליד המים.
אם במהלך שהותכם בוונציה תרצו לבשל דגים טריים, אז בקרו בשוק המקורה הזה ותוכלו מיד לתפוס שני אתרים בו זמנית. בשוק נמכרים הדגים הטריים. בשאר שוק ריאלטו הלא מקורה תוכלו לקנות פירות טריים ויבשים, לבחור מבשר טרי ולאסוף ירקות ותבלינים. הריחות והצבעים של כל המוצרים מבטיחים את טריותם.
- איפה נמצא ? : San Polo, Casaria - Campo de la Pescheria
- מתי מתקיים : מיום שני עד שבת משעה 7.00 עד 20:00 - בימי ראשון סגור
- כדאי לדעת ! במקום מוכרים פירות וירקות